ONS VERHAAL

Ons verhaal begint met liefde voor de natuur, met als doel onze fysieke prestaties te verbeteren, en een verlangen naar iets zoets. In 2019 realiseerden we ons dat we niet de enigen waren in onze waardering voor honing en de voordelen ervan. Het idee van HIVEKEY was geboren.

Wij willen meer doen dan alleen genieten van honing. We willen ervan leren, en van de verbazingwekkende wezens die het voortbrengen. We onderzoeken hoe honing onze gezondheid en welzijn kan verbeteren, en hoe we de bijen en hun omgeving kunnen beschermen.

Daarom zijn we in 2023 aan een nieuw hoofdstuk begonnen. We hebben samengewerkt met toegewijde imkers om u voortreffelijke honing te bieden. We streven ernaar een platform te creëren waar honing niet alleen een vervanging is voor geraffineerde suiker, maar ook een levensstijl. Een platform waar je informatie, tips en inspiratie kunt vinden over hoe je gezonder, gelukkiger en gedurfder kunt leven.

Dat noemen wij een HIGH-KEY levensstijl.

Waar komt HIVEKEY vandaan?

Hivekey-honing wordt zorgvuldig geoogst uit de ongerepte, afgelegen gebieden van Bulgarije, gebieden die verstoken zijn van schadelijke elementen zoals pesticiden, gifstoffen en emissies. De afwezigheid van wegen binnen een straal van 4 km zorgt voor het behoud van de natuurlijke omgeving en garandeert daarmee de ongeëvenaarde kwaliteit van ons product.

Onze partij Hivekey-honing uit 2023 is een product van een acaciabos, gelegen op ongeveer 450 meter boven zeeniveau in het noordoostelijke deel van Bulgarije. Deze specifieke locatie geeft onze honing unieke kenmerken, waardoor het een onderscheidend aanbod op de markt is.

Onze imkers, die biologisch (BIO) gecertificeerd zijn, houden zich aan strenge kwaliteitscontroles en inspecties om de hoogste productienormen te handhaven. Hun niet-aflatende toewijding aan de bijenteelt en het behoud van het milieu wordt weerspiegeld in de superieure kwaliteit van onze honing, waardoor het een vertrouwde keuze is voor gezinnen. Deze toewijding aan kwaliteit en zorg voor het milieu onderstreept onze belofte om onze klanten honing van de hoogste kwaliteit te leveren.

Hivekey-honing is volledig rauw, zonder toegevoegde suikers of siropen. Het ondergaat geen enkele bewerking en machines worden alleen gebruikt om de honing te roeren en in potten te gieten. Hierdoor blijven de natuurlijke eigenschappen en smaak behouden.

Momenteel bieden wij twee soorten honing aan: Acaciahoning en Mixed Blossoms-honing.

Acaciahoning wordt geoogst in het voorjaar (mei-juni) wanneer de acaciabomen in volle bloei staan. De bijen, die zich dicht bij de acaciabomen bevinden, verzamelen op natuurlijke wijze de acacia-nectar, de dominante nectar in de honing. Onze duurzame oogstmethoden garanderen het behoud van de natuurlijke omgeving en de kwaliteit van de honing.

Mixed Blossoms-honing wordt het hele jaar door geoogst en is een mengsel van nectar van verschillende planten die in de buurt van de bijenkorf groeien. Deze honingvariëteit biedt een uniek smaakprofiel, dat de diversiteit van de lokale flora weerspiegelt.

Deze toewijding aan kwaliteit en zorg voor het milieu onderstreept onze belofte om onze klanten honing van de hoogste kwaliteit te leveren.

1 van 4